Passbeskrivningar

Ashtangayoga – grund och fortsättningskurs
Ashtangayoga är en kraftfull yoga där andning och rörelse är centralt. Vi tränar inre och yttre styrka, balans, smidighet och flexibilitet. Träningen innehåller asanas-rörelser, pranayama-andningstekniker, drishti-fokuseringspunkter och bandas-tekniker för muskelkontroll. Ashtangayoga steg 1 är en grundkurs där vi lär oss andning, muskellås, fokusering och de första rörelserna i serien. Ashtangayoga steg 2 är en ledd klass där vi fortsätter med fler rörelser och fördjupning inom de olika delarna. I steg 3 är det mysore (egen träning) till största delen med justeringar samt ibland olika teman, här krävs förkunskap.

Yinyoga
Yinyoga är en mjuk och stillsam form av yoga. Positionerna kännetecknas av stillhet och mjuk stretch. I yinyoga hålls varje position i minst 3-5 minuter vilket är den tid som krävs för aktivering av bindväven i kroppen och det ger även tid till att lugna sinnet. Stort fokus ligger på höft och ländrygg eftersom detta område är rikt på bindväv.

Kundaliniyoga/Medicinsk yoga 

Hathayoga
Klassisk, fysisk yoga, där läraren sätter ihop programmet så att det passar deltagarna. Ger dig starkare och smidigare kropp samtidigt som du tränar medveten närvaro och djupandning.

Yoga flow
I Flow yoga jobbar vi igenom hela kroppen med solhälsningar, stående positioner, twists och balansövningar i ett härligt flöde. Vi börjar med en dynamisk uppvärmning där du blir riktigt varm med fokus på armar och core. Sedan går vi över till solhälsningen och varvar den med lite tuffare benövningar. Därefter stående positioner, twists och balansövningar för att sedan avsluta med en guidad avslappning.

Yoga för stela män
Detta är yogan speciellt utformad för män. Vi jobbar med enkla men dynamiska yogaövningar för att uppnå ökad rörlighet, minskad stress och ett inre lugn. Hela kroppen tränas såväl fysiskt som mentalt. Fokus läggs på stela baksidor såsom lår, vader och höfter samt en förbättrad andning. Har du funderat över att börja med yoga så är detta kursen att gå och inga förkunskaper av yoga behövs.

Stressyoga 

Mindfulnesskurs
En åtta veckors kurs med fokus på medveten närvaro i vardagen. Deltagarna är beredda på egen övning hemma mellan träffarna. Sittande stående, gåenden meditation och yogaövningar och samtal för att reducera stress. Ett heldagsretreat ingår i kursen. Kursprogrammet är baserat på Jon Kabat-Zinns beprövade MBSR-upplägg.

Gravidyoga
Yoga anpassad för gravida. Stärkande fysiskt och mentalt. Andning, rörelse och mental träning i fokus med mindfulnessinslag.

Privatyoga
Ensam, i par eller med hela tjejgänget. Du väljer själv hur din privatyogalektion ska se ut. Vilken sorts yoga väljer du också, eller så kommer vi med förslag.

Pilates
I Pilates tränas styrka och rörlighet med fokus på bål stabiliserande djup muskulatur med koncentration, balans, andning och avspänning. Bra inte minst för dig som vill stärka bålen.